κατασκευη ιστιοφορων artvali

Ιστιοφόρα Σκάφη

H εμπειρία μας στη κατασκευή ιστιοφόρων λέμβων άρχισε ερασιτεχνικά από το 1978 για προσωπική χρήση. Από το 1985 είχαμε αρχίσει την κατασκευή διάφορων μικρών ιστιοφόρων λέμβων αναψυχής (σε σχέδια van de stadt και άλλων) και αθλητικών ιστιοφόρων λέμβων (τύπου optimist) κατόπιν παραγγελίας.

Τα δύο σκάφη που παρουσιάζονται εδώ είναι ένα μικρό οικογενειακό ιστιοφόρο 17 ποδιών (περίπου 5 μέτρων – το ονομάζουμε A17)και στα μελλοντικά μας σχέδια ένα μικρό αθλητικό ιστιοφόρο 12 ποδιών (3,70 μέτρων – το ονομάζουμε N12) για 2 άτομα.

Το A17 είναι βασισμένο σε σχέδια του Howard Chapelle για τα ιστιοφόρα τύπου skipjack που χρησιμοποιούσαν για αλιεία στρειδιών στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ τον 19ου αιώνα. Είναι πολύ ευρύχωρο και σταθερό, ιδανικό για ημερήσιες ή διήμερες οικογενειακές εκδρομές. Έχει και την δυνατότητα κίνησης με μηχανή που τοποθετείται σε ειδικά κατασκευασμένο χώρο εντός της πρύμης. Επίσης μπορεί να καλυφθεί με ειδική τέντα και να μετατραπεί σε κλειστό, με χώρο για να κοιμηθεί ένα ζευγάρι με 2 μικρά παιδιά για ένα ή δύο βράδια.

Το N12 είναι σχεδιασμένο από εμάς και προορίζεται για την ανοικτή κατηγορία Ν 12 ποδιών που είναι πολύ δημοφιλής Αγγλική κατηγορία με πολύχρονη ιστορία. Είναι κατηγορία στην οποία επιτρέπονται οι ιδιωτικές κατασκευές με περιορισμούς μόνο στις διαστάσεις του σκάφους και είναι ουσιαστικά φυτώριο για έφηβους αθλητές πριν μεταπηδήσουν σε άλλες διεθνείς ή Ολυμπιακές κατηγορίες.

Και τα δύο σκάφη κατασκευάζονται με κοντρα πλακέ θαλάσσης επενδυμένο με υαλοβάμβακα και εποξική κόλλα .

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Βασίλης Λιάκος

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.
Φωτογραφίες