Β ρίσκεστε εδώ επειδή αγαπάτε τη θάλασσα και τις θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως κι’ εμείς.

Σας προτείνουμε λοιπόν μια διαφορετική εμπειρία στις θαλάσσιες δραστηριότητες εμπνευσμένη από την ιστορία των σκαφών, τα παραδοσιακά καγιάκ των Εσκιμώων.

Το καγιάκ είναι ένας τύπος πολύ μικρού σκάφους, αλλά με μεγάλη ιστορία (περισσότερο από 2000 χρόνια), που υπάρχει και ταξιδεύει μέχρι σήμερα με την παραδοσιακή του μορφή χάρη στους Εσκιμώους. Είναι κατασκευασμένο με απλά φυσικά υλικά από ανθρώπινα χέρια και θα συνεχίζει να υπάρχει χάρη σε ανθρώπους που αγαπούν την απλότητα και νοιώθουν ταπεινοί μπροστά στο μεγαλείο της φύσης.

Εμείς είμαστε από τις λίγες διεθνώς και η μοναδική Ελληνική επιχείρηση κατασκευής χειροποίητων παραδοσιακών καγιάκ θαλάσσης.

Κατασκευάζουμε παραδοσιακά καγιάκ στα μέτρα σας και για τις ανάγκες σας χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά και κατασκευαστικές τεχνικές που εξασφαλίζουν την μοναδικότητα κάθε καγιάκ και «φέρουν» την ψυχή του κατασκευαστή και την αγάπη του για το σκάφος.

Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε ένα από τα παραδοσιακά καγιάκ όποτε μας επισκεφθείτε.

Βασίλης Λιάκος
Κατασκευαστής χειροποίητων παραδοσιακών καγιάκ

Παραδοσιακά Θαλάσσια Καγιάκ

Παραδοσιακό Θαλάσσιο Γροιλανδικό Καγιάκ κατασκευής Βασίλη Λιάκου, artvali.gr

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΚΟ ΚΑΓΙΑΚ

Τα Γροιλανδικά καγιάκ είναι αρκετά απλά στην κατασκευή, λόγω της μορφής του σκελετού τους (η κάθετη τομή του σκάφους παρουσιάζει μορφή “hard chine” με μία ακμή). Είναι αρκετά σταθερά και περισσότερο “φιλικά” στη συμπεριφορά από άλλους τύπους παραδοσιακών καγιάκ.

Εμείς ακολουθούμε τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής των Ινουίτ της Γροιλανδίας, δηλαδή ξύλινο σκελετό ντυμένο με καραβόπανο, το οποίο στο τέλος αδιαβροχοποιούμε με βερνίκι ή ελαιόχρωμα.

Τα καγιάκ κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας στα μέτρα του κωπηλάτη και για την χρήση που αυτός επιθυμεί Το βάρος τους είναι χαμηλό (συνήθως κάτω από 20 κιλά) πράγμα που τα κάνει πολύ εύκολα στη χρήση αλλά και στη μεταφορά.

Παραδοσιακό Θαλάσσιο Καγιάκ Αλεούτιων κατασκευής Βασίλη Λιάκου, artvali.gr

ΚΑΓΙΑΚ ΑΛΕΟΥΤΙΩΝ

Τα καγιάκ των Αλεούτιων έχουν πιο σύνθετη κατασκευή από τα Γροιλανδικά, η κάθετη τομή του σκελετού τους έχει σχήμα σχεδόν κυκλικό (με πολλές ακμές “multi chine”).

Προορίζονται για αρκετά έμπειρους κωπηλάτες γιατί είναι σχετικά ασταθή λόγω του σχήματός τους (συνήθως είναι στενά με μεγάλο μήκος). Είναι αρκετά γρήγορα χωρίς να επηρεάζονται από τους πλευρικούς ανέμους, και λιγότερο ευέλικτα από τα Γροιλανδικά. Έχουν άριστη συμπεριφορά στο κύμα λόγω του σκελετού τους που απορροφά τους κραδασμούς.

Κατασκευάζονται με παραδοσιακό τρόπο, στα μέτρα του κωπηλάτη και ανάλογα τις απαιτήσεις του με ξύλινο σκελετό επενδυμένο με καραβόπανο που αδιαβροχοποιείται με βερνίκι ή ελαιόχρωμα.

Έχουν χαμηλό βάρος συνήθως κάτω από 20 κιλά.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας
Φωτογραφίες